Welkom in ‘De Kleine Reus’: een moderne, comfortabele en gezonde school in Alken

Eind maart 2018 opende de vernieuwde school ‘De Kleine Reus’ de deuren. Als aannemer bouwde Machiels Building Solutions in Alken een moderne turnzaal en nieuwe klassen. De gebouwen zijn opgetrokken uit geprefabriceerde wanden, vloeren en daken in houtskelet. De isolatie, het buitenschrijnwerk, de buiten- en binnenbeplating, kabels, uitsparingen voor technieken, inbouwdozen … werden op voorhand verwerkt in de houtskeletbouwelementen in onze industriële productiehal. Zo konden we het gebouw in recordtempo monteren en sloten we fouten op de werf uit

Het resultaat? Een moderne, comfortabele en gezonde leeromgeving voor de leerlingen van ‘De Kleine Reus’:

  • Geprefabriceerde houten elementen isoleren perfect
  • De geattesteerde brandwerende houtstructuurwanden garanderen een prima akoestiek
  • Ten slotte creëert houtskeletbouw een gezond leefklimaat

Bedankt MBS!

De officiële opening oment was de kers op de taart na een intensieve samenwerking. Machiels Building Solutions blikt tevreden terug op dit project in Alken. En dat geldt ook voor onze opdrachtgever, zo blijkt uit de enthousiaste bedankmail die we ontvingen van Luk Nagels (voorzitter ‘Vestiging Alken Terkoest’). Hieronder citeren we enkele passages uit deze hartverwarmende reactie:

“25 maart 2018 blijft voor Terkoest een onvergetelijke dag. Onze nieuwe basisschool “De Kleine Reus” werd officieel geopend. Na jaren van planning, fondsenwerving, uitvoering en last minute-aanpassingen, beleefden we de apotheose. Bij een stralende zon mochten we heel veel volk verwelkomen.”

(…)

“Ouders, collega-leerkrachten en alle andere genodigden hebben onze school zeer uitgebreid bezocht en zagen dat het goed was. Er waren lovende woorden voor de locatie, de ecologische bouwwijze, de ruime lokalen, de geïntegreerde multimedia en de inzet van directie en leerkrachten. Terkoest heeft getoond dat onze basisschool ‘De Kleine Reus klaar is om onze kinderen, een optimale vorming te geven.”

(…)

“Wij danken de Gemeente Alken, het architectenbureel Verjans en de bouwfirma Machiels Building Solutions voor de constructieve samenwerking. We willen u graag bedanken voor de samenwerking, uw inzet, uw steun. Allen heel, … heel hartelijk bedankt!”

Luc Nagels, voorzitter ‘Vestiging Alken Terkoest’

Jef Engelborghs, voorzitter schoolbestuur ‘De Kleine Reus’

 

> Bekijk hier enkele andere inspirerende voorbeelden op vlak van scholenbouw