Verbouwing recreatiedomein Puyenbroeck schiet uit de startblokken

Binnenkort wordt zwemmen en sporten in Wachtebeke nog leuker, nu de grootscheepse verbouwing van Recreatiedomein Puyenbroeck op gang geschoten is. Machiels Building Solutions realiseert binnen dit kader het nieuwe administratieve gebouw, een houtskeletbouw met onder andere kantine en kleedkamers (op de begane grond), maar ook kantoorruimtes en vergaderzalen (op de eerste verdieping) ondergaan een grondige renovatie.

Het nieuwe administratieve gebouw wordt een volledig afgewerkte en energieneutrale constructie met een hedendaagse look. Op de benedenverdieping bevinden zich de kantine en kleedruimtes, op de bovenverdieping tref je kantoren en vergaderzalen aan. Machiels Building Solutions zorgt met dit project voor een volledig afgewerkte ‘sleutel-op-de-deur’ oplossing. Het gebouw voldoet bovendien moeiteloos aan de BEN-norm voor kantoorgebouwen.

 

Aandacht voor akoestiek en behaaglijk binnenklimaat

Op basis van een design & build procedure van de provincie kiende Machiels Building Solutions samen met architect Kristof Delange een concept uit. Dit voldoet ruimschoots aan de vooropgestelde esthetische en technische eisen. “In het gebouw vinden zowel kantoorruimtes als een kantine en kleedkamers onderdak. Vanwege deze zeer verschillende gebruiksfuncties is het belangrijk een goede akoestische scheiding te voorzien. Hier wordt dan ook alle mogelijke aandacht aan besteed”, vertelt projectingenieur Marco Van Geel. “Een ventilatiesysteem met warmtewiel zorgt dan weer voor een aangenaam binnenklimaat en ruim voldoende ventilatie met een minimaal warmteverlies.”

 

Buitenafwerking met leien zorgt voor moderne look

Maar het oog wil ook wat natuurlijk. De buitengevels worden afgewerkt met leien en platen uit cementvezel, wat voor een frisse, eigentijdse uitstraling zorgt. Kortom, het nieuwe logistieke en administratieve gebouw belooft een echte eyecatcher te worden: het resultaat zie je binnenkort op Domein Puyenbroeck.

► Benieuwd welke andere overheidsprojecten en private nutsgebouwen MBS recent afwerkte? Blader dan eens door onze mooiste referenties