Meer info? Klik hier!

Uw partner in industriële houtskeletbouwprojecten

Machiels Building Solutions (MBS) is de grootste Belgische industriële producent van houten bouwelementen (muren, vloeren, daken).

Onze houten bouwelementen bieden de ideale oplossing aan architecten, studiebureaus, bouwbedrijven, overheden en projectontwikkelaars (b2b) in de Benelux om gevels, kantoren, woningen of publieke gebouwen te renoveren of te bouwen.

Machiels Building Solutions ontwerpt, produceert en monteert geprefabriceerde 3D-bungalow in houtskeletbouw voor Center-Parcs Bispinger Heide vlakbij Hamburg.

Uit het aantal opdrachten dat MBS reeds voor Center Parcs, onderdeel van de groep Pierre et Vacances, mocht uitvoeren blijkt duidelijk dat de  2D-bouwmethode die MBS hanteert goed aansluit met hun noden om vakantieparken duurzaam, gemakkelijk, snel en kwaliteitsvol te bouwen.

Om de eventuele ongemakken voor de omgeving tijdens de montage op de bouwplaats tot een absoluut minimum te beperken of zelfs volledig uit te sluiten heeft MBS nu in samenspraak met Center Parcs een hybride oplossing bestaande uit zowel 3D-units als 2D-geprefabriceerde elementen in houtskeletbouw ontworpen.

Deze innovatieve oplossing zal voldoen aan hoge technische eisen op het gebied van isolatie, technieken en duurzaamheid en zal symbool staan voor de toekomst.

De 3D-units werden eind maart onder ideale weersomstandigheden geproduceerd en volledig afgewerkt (inclusief technieken, dak, ramen,…) gemonteerd in de  MBS productiehal te Genk (België) door eigen vakmensen en onderaannemers. Die combinatie vormt de kracht van het 3D-modulaire bouwontwerp en het bijhorende bouwsysteem.

We mikken erop om de 3D-vakantiewoning begin mei met speciaal transport over te brengen naar Center-Parcs Bispinger Heide waarna de montage en laatste aansluitingen van gevelbekleding, technieken et detailafwerking op het park zelf zal plaatsvinden.

 

Lees meer

Machiels Building Solutions bouwt 80 energiezuinige vakantiewoningen voor Center Parcs in de Duitse Eifel.

GENK / Eifel – Goed nieuws voor Machiels Building Solutions: de houtskeletbouw specialist heeft opnieuw een overeenkomst met Center Parcs, onderdeel van de groep Pierre et Vacances / Center Parcs, voor de productie en montage van 80 vakantiehuizen. Het vakantiepark, Park Eifel, zal medio 2023 haar deuren volledig vernieuwd heropenen.

 

Lees meer

Schrijnwerk Awards 2021

De Dobbit SCHRIJNWERK AWARDS belonen schrijnwerkers en interieurbouwers voor de realisatie van een bijzonder project. Ook (interieur)architecten kunnen - samen met de uitvoerder van het project - deelnemen. Deze prestigieuze vakwedstrijd telt 6 categorieën en per categorie wordt er een award uitgereikt.

Categorie Houtbouw:

Derde plaats: Machiels Building Solutions

In de Antwerpse haven moest de nieuwe Doktoren het nieuwe oriëntatiepunt worden. Toen de architect tijdens het ontwerp wat problemen kende, klopte hij aan bij Machiels Building Solutions. Zij werkten een knappe structuur uit.

HERBELEEF DE UITREIKING VAN DE SCHRIJNWERK AWARDS 2021 - Schrijnwerk (pmg.be)

 

Lees meer

Vakantiepark CP Allgäu

De Kwekerij

Studentenhuisvesting Renosale

Studentenhuisvesting Roosevelt