Meer info? Klik hier!

Uw partner in industriële houtskeletbouwprojecten

Machiels Building Solutions (MBS) is de grootste Belgische industriële producent van houten bouwelementen (muren, vloeren, daken).

Onze houten bouwelementen bieden de ideale oplossing aan architecten, studiebureaus, bouwbedrijven, overheden en projectontwikkelaars (b2b) in de Benelux om gevels, kantoren, woningen of publieke gebouwen te renoveren of te bouwen.

Trends Gazellen 2021 - Grote ondernemingen Limburg

Trends Gazelle 2021 - Limburg.

Machiels Building Solutions op de 6e plaats van de Trends Gazellen grote ondernemingen Limburg! Dank aan al onze medewerkers voor het harde werk en al onze relaties/klanten voor jullie vertrouwen en prettige samenwerking.

 

Lees meer

BEN nieuwbouw in modelprojecten ‘Ter Dauten’ en ’In de Bres’

Een betaalbaar woningbouwproject realiseren in houtskeletbouw met een E-peil van 30 of lager? Dat kan, zo bewijzen de ecologische modelprojecten ‘Ter Dauten’ (20 woningen in Diepenbeek) en ‘In de Bres’ (16 nieuwbouweenheden in Genk). Zo’n bijna-energieneutrale woning - oftewel BEN woning - heeft uiteraard voordelen voor het milieu, maar ook voor de energiefactuur van de bewoners. De verklaring voor het lage E-peil is te vinden in het productieproces. Dankzij houtskeletbouw krijg je een optimale isolatie binnen beperkte wanddiktes: want tijdens de prefabricage in de productiehal is het mogelijk om elk paneel maximaal water- en luchtdicht te maken.

Lees meer

Onderhoudsvrije houten gevel voor parkerende pendelaars

Naast het treinstation van Aalst prijkt een parkeergarage met plek voor 900 wagens en 750 fietsen. Die pendelparking is een mooi voorbeeld van houten gevelbouw: de gevelelementen zijn op voorhand volledig afgewerkt in de productiehal en passen naadloos in het metalen ophangsysteem op de betonnen basisstructuur. Zo slaagde MBS erin om in opdracht van  THV Besix-Jan De Nul de gevel te plaatsen op een werf met minimale bewegingsruimte — zonder het treinverkeer te storen en nog voor de betonnen structuur helemaal klaar was. Tel die tijdswinst bij de creatieve mogelijkheden op vlak van afwerking en het onderhoudsvriendelijke karakter van houtskeletbouw, en je weet waarom de NMBS voor deze oplossing koos.

Lees meer

Vakantiepark CP Allgäu

De Kwekerij

Studentenhuisvesting Renosale

Studentenhuisvesting Roosevelt