Sales Manager (m/v/x)

Functie

Als Sales Manager bent u verantwoordelijk voor het succesvol lanceren van het productassortiment  van houtskeletbouwelementen van MBS in zowel nieuwbouw als renovatie. Op basis van een marktonderzoek zet u de resultaten om in een verkoop actieplan.

U realiseert de afgesproken verkoopobjectieven door actief te prospecteren binnen de utiliteitsbouw- en renovatiemarkt. U ontwikkelt een eigen klantenbestand in heel BeNeLux.

Uw bestaande ervaring en netwerk binnen de brede bouwwereld zal hier zeker toe bijdragen.

U onderhoudt relaties met architecten, projectontwikkelaars, aannemers en sociale woningmaatschappijen en bouwt ze verder uit.

U adviseert de verschillende afdelingen van uw klantenkring over het gebruik en de voordelen van de producten en systemen van Machiels Building Solutions.

U staat in voor de uitwerking van gepersonaliseerde offertes in samenwerking met de engineeringsafdeling en de calculatieafdeling; u bespreekt de offertes met de klanten en leidt de klantonderhandelingen.

U staat aldus in voor het volledige proces ‘Van contact tot contract’ en rapporteert hierover op frequente basis aan de General Manager MBS

Profiel

  • U bezit bij voorkeur een bouwkundige/technisch diploma of u kan terugvallen op een ruime ervaring in een gelijkaardige functie;
  • U hebt uw sporen verdiend in de bouw via een verkoopervaring van minimaal 10 jaar;
  • U bent een ervaren onderhandelaar en laat zich niet snel uit het lood slaan; u bent commercieel gedreven, standvastig en resultaatgericht.
  • U hebt een uitstekende actieve kennis van het Nederlands en u spreekt vlot Frans; 
  • U bent op en top diplomatisch en flexibel ingesteld. Dit stelt u in staat om lange termijn relaties op te bouwen met klanten en om partijen succesvol te laten samenwerken. 
  • Kennis van de klantenkring en/of houtskeletbouw is een pluspunt. U bent in staat om totale oplossingen te verkopen in plaats van producten.
  • U kan vlot werken met Office en hebt ervaring met een CRM pakket. Kennis van ERP/CAD programma’s is een voordeel.

Jouw Reactie :

Ben je enthousiast?
Solliciteer dan vandaag nog door je motivatiebrief met CV naar An Van Campenhout te mailen : An.Vancampenhout@machiels.com of jobsMBS@machiels.com of pak je telefoon en bel +32 11 28 70 38

Meer informatie over ons bedrijf vind je op www.machielsbuildingsolutions.be en www.machiels.com