Gevelbouw

Gevelbouw / Machiels Building Solutions

Steeds meer grote projecten worden gerealiseerd met prefab gevelelementen. Houtskeletbouw is de methode van de toekomst om hoogperformante gevels op een efficiënte, geïndustrialiseerde wijze te bouwen.

Toepassingen voor gevelbouw

  • Houtskeletbouw kan toegepast worden voor elke bouwstijl en laat iedere vorm van gevelafwerking toe: van baksteen over hout tot bepleistering.

  • Overeenkomstig de Europese regelgeving zal de komende jaren het E-peil drastisch moeten dalen. Onze gebouwen scoren beter dan alle traditionele systemen en voldoen gemakkelijk aan de toekomstig gestelde normen.

  • Bovendien wijst internationaal onderzoek uit dat de levensduur van een houtstructuurgebouw gelijk is aan die van andere bouwmethodes, ons ETA-certificaat staat hier dan ook garant voor.

 

Houtskeletbouw staat garant voor een perfecte bouwschil. Deze bouwelementen zijn zowel isolatietechnisch, akoestisch als ecologisch interessant:

  • Sterke troeven zijn bouwsnelheid en gebruik van hoogwaardige bouwmaterialen

  • Houtskeletbouw staat ook voor precisie van uitvoering. Onze houten wanden worden namelijk in de meest optimale omstandigheden geprefabriceerd, met name in een geconditioneerde omgeving waarbij weersinvloeden niet van toepassing zijn. Dit resulteert in een bouwschil die klaar is af-fabriek.

  • Doordat MBS kant en klare gevels levert, met schrijnwerk, luchtdichting, isolatie en buitenafwerking, worden onze klanten ontzorgd. Ook de aansprakelijkheid ligt bij één partij en discussies tussen verschillende onderaannemers worden vermeden.

  • In onze gebouwen heerst het hele jaar door een comfortabel binnenklimaat. De dampopen wandopbouw voert waterdamp snel af en voorkomt iedere vorm van condensatie. Zo krijg je een ademend gebouw waarin de natuurlijke vocht- en temperatuurhuishouding maximaal comfort verzekert.

Op zoek naar een oplossing voor gevelbouw?
Neem gerust contact op met onze specialisten!