Machiels Building Solutions ontwerpt, produceert en monteert geprefabriceerde 3D-bungalow in houtskeletbouw voor Center-Parcs Bispinger Heide vlakbij Hamburg.

Uit het aantal opdrachten dat MBS reeds voor Center Parcs, onderdeel van de groep Pierre et Vacances, mocht uitvoeren blijkt duidelijk dat de  2D-bouwmethode die MBS hanteert goed aansluit met hun noden om vakantieparken duurzaam, gemakkelijk, snel en kwaliteitsvol te bouwen.

Om de eventuele ongemakken voor de omgeving tijdens de montage op de bouwplaats tot een absoluut minimum te beperken of zelfs volledig uit te sluiten heeft MBS nu in samenspraak met Center Parcs een hybride oplossing bestaande uit zowel 3D-units als 2D-geprefabriceerde elementen in houtskeletbouw ontworpen.

Deze innovatieve oplossing zal voldoen aan hoge technische eisen op het gebied van isolatie, technieken en duurzaamheid en zal symbool staan voor de toekomst.

De 3D-units werden eind maart onder ideale weersomstandigheden geproduceerd en volledig afgewerkt (inclusief technieken, dak, ramen,…) gemonteerd in de  MBS productiehal te Genk (België) door eigen vakmensen en onderaannemers. Die combinatie vormt de kracht van het 3D-modulaire bouwontwerp en het bijhorende bouwsysteem.

We mikken erop om de 3D-vakantiewoning begin mei met speciaal transport over te brengen naar Center-Parcs Bispinger Heide waarna de montage en laatste aansluitingen van gevelbekleding, technieken et detailafwerking op het park zelf zal plaatsvinden.