Machiels Building Solutions breidt het salesteam uit

Wereldwijd groeit de aandacht voor houtskeletbouw. Logisch, want met deze bouwtechniek bouw je snel en ecologisch. En bovendien met veel lagere faalkosten, als je kiest voor industriële prefabricatie. Om dat potentieel nog beter te ontwikkelen, engageerde MBS twee nieuwe medewerkers. Met de kennis en ervaring van Tom Robyns (Commercieel Directeur) en René Oldhof (Sales Engineer Nederland) zet MBS z’n grenzeloze groei verder.

Tom Robyns, Genkenaar in hart en nieren

Op 1 september 2020 ging Tom Robyns aan de slag als Commercieel Directeur bij Machiels Building Solutions: “Als geboren en getogen Genkenaar ben ik vereerd om me te vestigen in onze productieplant op de oude Ford-terreinen — een kantoor met uitzicht op de fascinerende herontwikkeling van deze site. Dit voelt als thuiskomen, na een jarenlange carrière bij een internationale specialist in gevelbouw.”

 

Duurzamer bouwen dankzij houtskeletbouw
Tom Robyns blijft na 20 jaar nog altijd even gepassioneerd door de bouwsector: “Houtskeletbouw is een groeiende markt. En dat potentieel wil ik samen met het MBS-team verder ontwikkelen. Baksteen, beton en staal zullen zware concurrentie krijgen van houtbouw. De nieuwe sleutelwoorden zijn snelheid, industrialisatie en ecologie. En dat zijn stuk voor stuk kenmerken van houtskeletbouw. De kaarten liggen dus gunstig.”

 

Intens samenwerken
Tom Robyns
popelt om opdrachtgevers te overtuigen van de innoverende oplossingen van MBS: “Persoonlijk contact garandeert dat we meteen op de juiste lijn zitten. En dat is een stabiele basis voor een constructieve samenwerking. Samen met onze klanten bouwen we verder aan een mooie en duurzame wereld.”

> Persoonlijk kennismaken met Tom en meer te weten komen over houtskeletbouw? Neem contact op via +32 499 52 37 45 of tom.robyns@machiels.com

 

René Oldhof: “Ik wil MBS nog groter maken in Nederland”

Midden in de eerste coronagolf ging René Oldhof voor MBS aan de slag: “Dat maakte het extra uitdagend, want als Nederlander vind ik intensief contact met mijn Belgische collega’s toch heel belangrijk. Ik heb de eerste maanden ervaren als een fascinerende ontdekkingstocht. Tijdens die tocht raakte ik rotsvast overtuigd van de MBS-aanpak. Daarom wil ik al mijn ervaring inzetten om met MBS onze marktpositie in Nederland nog verder te versterken.

 

De Nederlandse stikstofproblematiek
Naast de aandacht voor CO2-reductie is de Nederlandse regering heel intensief bezig om stikstofuitstoot terug te drijven. En net daarin ziet René Oldhof nieuwe mogelijkheden voor houtskeletbouw: “Als we — zoals bij MBS — de volledige engineering en productie zelf uitvoeren, kan je een totaalgarantie geven. Neem daarbij dat we de gebruiksklare gevelpanelen inclusief kozijnen en gevelbekleding ook nog eens stellingloos plaatsen, dan weet je waarom MBS hier nog heel wat groeipotentieel heeft. Zeker omdat onze gevels voorlangs de wanden en vloeren geplaatst worden en zo meteen een gesloten geheel vormen. Terwijl Nederlandse concullega’s traditioneel tussen de wanden en vloeren installeren ze het geheel achteraf waterdicht moeten zien te maken.”

> Neem rechtstreeks contact op met René Oldhof via +31 6 36 05 22 20 of via  rene.oldhof@machiels.com