Eerste paneelzetting nieuwe basisschool Terkoest

Persbericht: Op woensdag 23 november 2016 vindt de ‘officiële eerste HSB prefab wandzetting’ van de nieuwe basisschool en turnzaal van Terkoest plaats. 

 

Een openbaar aanbestedingsdossier van Basisschool Terkoest Alken dat deels gesubsidieerd wordt door het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) voor de kleuterklassen en deels door de gemeente Alken voor de turnzaal.

De algemeen aannemer Machiels Building Solutions nv (MBS) uit Genk startte op 30 september de grondwerken op. Het gebouw is opgebouwd uit geprefabriceerde houtstructuurbouw wanden, vloeren en daken. Tijdens de funderingswerken worden de houten prefab bouwelementen op een CO2-vriendelijke en duurzame wijze geproduceerd bij MBS in Genk. Deze HSB bouwelementen bevatten al isolatie, buitenschrijnwerk, buiten- en/of binnenbeplating, bekabeling, uitsparingen voor technieken, inbouwdozen … zodat het gebouw nadien heel snel en efficiënt kan gemonteerd worden. 

Door het ontwerp in 3D en de productie in een industriële omgeving worden fouten op de werf vermeden. Dit reduceert niet alleen sterk de realisatietijd, maar vermijdt ook duur herstelwerk op de site. Door de droge bouwwijze en de hoge graad van prefabricatie kan de afwerking onmiddellijk aanvangen van zodra de HSB elementen gemonteerd zijn. Dat is noodzakelijk om het gebouw op 1 juni 2017 – in een recordtempo! – te kunnen opleveren. 

Geprefabriceerde houten elementen hebben een perfecte isolatiewaarde en worden met een korte bouwtijd geplaatst. Het is de oplossing op maat voor een kwalitatieve en energiezuinige bouw. Zo garanderen deze geattesteerde brandwerende houtstructuurwanden een optimale luchtdichtheid, een hoog isolerend vermogen, een sterk verbeterde akoestiek die wettelijk bepaald en noodzakelijk is in scholen en een comfortabel en gezond leefklimaat. 

De uitvoerend architecten van dit project zijn dhr. Pieter Verjans  en  mevr. Katrien Vandevelde van VP Architecten. 
Kinderen en ouders van de school, de schoolraad, de ouderraad en omwonenden van de school zijn vandaag massaal aanwezig op deze ‘eerste paneelzetting’. Aansluitend vindt er een receptie plaats in gc d’Erckenteel.

Contactpersoon persbericht:

Barbara Ceuleers
diensthoofd communicatie
Tel. 011 59 99 88
barbara.ceuleers@alken.be