Gemeentelijke Basisschool KLIM OP te Westrode

Gemeentelijke Basisschool KLIM OP te Westrode

Het nieuwe schoolgebouw is een vervangings-nieuwbouw voor de kleuterafdeling van basisschool Klim Op. Het ecologisch gebouw bestaat uit vier nieuwe kleuterklassen, waarvan twee met mezzanine, gegroepeerd rond een circulatieruimte. Deze circulatieruimte doet dienst als binnenspeelplaats en turnruimte.

Om het groene karakter van de school te benadrukken en om de uitvoeringstermijn drastisch te beperken, werd er door de bouwheer voor houtskeletbouw gekozen met een intensief groendak. De montage van de geprefabriceerde bouwelementen nam slechts drie dagen in beslag zodat onmiddellijk daarna de afwerking kon beginnen.

De buitengevels worden afgewerkt met een leien bekleding en de circulatieruimte is helemaal voorzien van duurzaam buitenschrijnwerk zodat iedere leeftijdsgroep een eigen blik op de buitenwereld heeft.